Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_068

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_068

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ins fhile. Amhain béarla is mo a fhein sé acht rinne sé cuid mhaith amhrán gaedilg freisin. Is lé fainne geal an lae a ba mho do cheapadh sé na h-amhrain agus nuair a bhiodh tuitim na h-oidhche agus nuair a bhiodh sé amuigh ins na páirceanna ag obhair.
    Ní scríobhadh sé síos na h-amhran ar cor ar bith. Ní raibh sé abalta sgriobh acht mar sin féin bhí intleacht iongantach mhaith aige agus bhí sé abalta gac rud a rad i gceart. Bhí meabhar iongantach maith aige. Bhí meas mór ag na gnáth daoine ar an fhile seo. Fuair se saoghal fada.
      1. filíocht
    Áine Ní Ghallachobhair