Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_066

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_066

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    duine agus é iongantrach claoidte má bhíonn sé os comhair an tobar agus má léimeann an breach anios as an tobar agus ma thionntuigheann sé a dhrui sios sin comhartha go bfuidhe an duine sin bás sar i bfad leis an galar sin.
    Ma thagann an breach anios ar bhárr an uisge agus ma thosuigheann sé ag snam ar bharr an t-uisge sin comhartha go bfuidhe an duine speisealta ata i gceist biseach sar i bfad.
    Níl aon crann ag fás thart ar an tobar seo. Tá tobhar beannuighte thios ar an Chaol agus le Naomh Cholman a bhaineann sé. Tugtar an turas
    Áine Ní Ghallachobhair