Scoil: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gort Bhotha Fearna, Co. an Chláir
Tadhg Mac Garbhaigh

Ar an leathanach seo

1. Fad ó Fad ó bhí beirt fhear ina gcomnaidhe in Doire. Fiacra agus crócer ab ainm dóibh. Cailleadh máthair Fiacra agus d'fhág sí a maoin ar fad le Crócer mar cara maith dhí abeadh í, agus thug sí cead do an maoin do roinnt as a cáirdibh (on her friends).
    Tháinig lá na socraide. Níor chuaidh Crócer san tsocraid in ao chor ach chuaidh sé agus thóg sé an t-airgead ar fad as comhra a bhí sa tigh agus choméad sé dhó féin é gan é roinnt in ao chor.
    Níor bhfada na diaidh sin go bhfuair Crócer bás. Tráthnóna amháin tréis bás Crócer bhí Fiachra ag teacht abhaile ó Coradh Finne bhuail Crócer leis agus thug sé Fiachra leis cómh fada le
    Seán Ó Léathaigh
    Mícheál de Faoit