Scoil: Dubhlinn (C.), Inis (uimhir rolla 4871)

Dúlainn, Co. an Chláir
Bríd Ní Laighin

Bhí sean fear aosta ag dul á phósadh nuair dubhairt an sagart leis cén chiall a raibh sé chun pósadh.Ba chóir duit do phaidrín páirteach a rádh""muise a athair "níl aoine agam arsa an fear "do fragóchadh liom "
    Bhí fear thíos ag an inagh agus bhí lios ar a chid talam.Thug se an tasal trucaill nágo bí timceall an leasa d'aistrú.D'oscail an talamh agus slogadh an tasal agus nior aistrigh se níos mó dé .

Bhí fear fadó ann agus cailleadh é agus bhí agus bhí progadóireacht air agus bhí a h-íre lé feiscinta buis aiste a gabhail treasna na h-abhann agus gach duine a théigheadh treasna na h-abhann cuirfeadh sé an rann seó ortha agus ní raibh aon fhághail aige dul go dtí na flathais nú go bhfuaisgailtí duine éicint an rann agus bhí sé ag cur gach aoinne cun báisná raibh indán í a dfuscailt .Sé an rann é a cuirfeadh sé orthu "copionneal agus coinleór ann agus cur leath rann leis sin "agus ni raibh aoinne indán í bhfaisgealt
    Siobhán Ní Chilltreáin
    Tadhgh Ó Cilltreain