Scoil: Scoil na mBráthar, Tiobraid Árann

Tiobraid Árann, Co. Thiobraid Árann
B.D.S. Ó Riagáin

Ar an leathanach seo

1. Fadó, fadó bhí bean, a fear agus a mac na gcomhnaidhe i mbothán ag taobh an bhothair. Bhí an t-athair ag obair ar feirm feirmeoir a bhí na comhnuidhe i n-aice len' a thig, agus bí é féin ag a muinntear fé séan agus fé shonas.
    Acht fuair an t-athair bás go luath, agus fághadh a bhean agus a mhac gan pingin gan cara. Ach tamaill taréis bás a athair fuair a mhac phost. Ach bhí an buachaill seo na' amadáin agus do ghoil sé go mór ar a maighistir. Lá amáin do thug sé raol dó agus chuir an gharsúin na phóca é ach do chaill é mar bhí poll sa pocha. Ar rochtain an bhaile dhó bhí fear ar a mhathair agus dubhairt sí gur ceart an raol do choiméad
    AT1696: “What Should I have Said (Done)?”
    Iude Ó Meadhra