Scoil: Scoil na mBráthar, Tiobraid Árann

Tiobraid Árann, Co. Thiobraid Árann
B.D.S. Ó Riagáin

1. Tá na milte comhartaí ag na seandaoine i dtaobh an aimsir. Seo cuid aca.
    Nuair a chífeá an cat na luighe chois na teine agus a eirbeall sa ngríosach , bíodh coinne agat leis an iomad de'n bháisteach. Nuair a cloiseann na sean-daoine an chreagair ag crónán san oidhche, deireann siad gur ag fógairt báistighe a bhíonn sé. Dubhairt m'athair liom go mbíonn an bháisteach i ndán dúinn nuair a thagann na chaoirgh anuas ó bhárr na gcnoc. Dubhairt m'athair liom go mbíonn an bháisteach ag bagairt orainn nuair a bhíonn na fáinleóga ag eitilt ósíseal ós cionn talmhan. An bhliadhain seo caithte bhí baisteach an-throm ann agus bhí tuille ar an Ara i dTiobraid Árann, agus bhí tuille ar cuid des na bóithribh.
    Nioclás de Beinéid