Scoil: Lios Leamháin, Tigh Molaga (uimhir rolla 12145)

Lios Leamháin, Co. Chorcaí
Conchobhar Ó Súilleabháin

1. (gan teideal) (ar lean)

Mr Jones, the landlord, lived near Ballinscarthy.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    that shot the dog would be the cause of Jones's death one fine day. A week later Jones was out shooting birds. There was a funeral passing the road at the time. He stuck the gun in a bush and went inside the fence himself. When the funeral had passed he pulled the gun in through the bush towards him. A briar pulled the trigger and he was shot.
  2. (gan teideal)

Lá amháin bhí an t-Athair Ó Dálaigh ag dul siar bóthar Gráinsighe agus do bhuail sé le Séamus Ó Colmáin.

Lá amháin bhí an t-Athair Ó Dálaigh ag dul siar bóthar Gráinsighe agus do bhuail sé le Séamus Ó Colmáin. "Cad as duit" ar seisean le Séamus. "Ó Dhomhnach mór" arsa Séamus. "Mhuise cathain a bheidh bhúr ndeire [?]" arsa'n sagart. "Nuair a bheidh ar n-aghaidh thiar is dóígh liom" arsa Séamus.