Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Nuair a tháinig an maidin [?]d'eirigh Nóra go moch agus do chuir sí síos an ciotal agus an teine agus nuair a [?]bhí an ciotal beirbhighthe d'eirigh Siobhán agus [?] an breicfeast ag an mbeirt acu agus d'ith Siobhán alán mar do cuimnigh sí [?] príosún agus ná géobhadh sí aon béile ceart airís ar feadh sé mhí.
    Nuair a bhí an breicfeast ithte aice do fuair sí mála agus do chuir sí a eadaige isteach ann agus do chuir sí córda ar a barra agus do fuair mála eile bán agus do chuir sí min coirce agus plúr agus rudaí eile isteach ann agus do chuir sí córda ar a barra leis.
    Annsan dubhairt sí le Nóra ciotal do bheith beirbhighthe aice dhi féin nuair a thiocfhadh sí féin abhaile o'n [?]príosúin i gcionn sé mhí agus chun béile mhaith bheith ar an mbórd di agus go [?] sí féin abhaile ar an ochtmhadh lá de
    Máire Ní Chríodáin
    Máire Bean Uí Chríodáin