School: Baile Mhúirne (B.) (roll number 15346)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Donncha Ó Buachalla

1. (continued from previous page)
    duine fé ndeara ná raibh aon meas ag an bhean óg air agus aon rud a dhéanfadh sé déarfadh an bhean óg gurabh' amhlaidh a bhíodh sé sa tslighe uirthe.
    Gach aon oidhche nuair a thagadh an mac isteach bhíodh sgéal éigin ag an bhean óg do mar gheall ar an sean-duine. Ach sé an rud a deireadh an mac léi "tá tú críonna agus ná tabhair fé ndeara aon rud a dhéanfaidh sé ".
    Nuair a chonnaic an sean-duine go raibh an mac taobhach leis do thóg sé cuid den brón do. Ní ró fhada go raibh clann acu.
    Do bhí an sean duine a' cuir an saoghal de chómh maith agus a fhéad sé é. Ní ró fhada go raibh clann a mhic fásta suas.
    Do bhí ana chion ag an mac ba shine ar an sean duine agus aon lá amhain nuair a bhí na leanbhaí óga tar éis dul ar sgoil do tháinig fear a' tighe isteach