Scoil: Loughine, An Sciobairín (uimhir rolla 12319)

An Púicín, Co. Chorcaí
David Ó Caoimh

Ar an leathanach seo

1. Níl aon táilliúir 'na comhnaidhe fén tuath anois tá siad go leor imighthe isteach go dtí na bailte móra. Tá morán aca sa Scibrín, agus thógann na daoine an t-eadach go dtí an táilliuir, agus dheineann sé culait as an eadach. Na úirlisí a bhí aige siosúr, miosúr, mearacán, snathad iarann, agus cailc. Na eadac a bíod aca fada - bréid anairt, agus beafhithde, bhí cuid des na leinteacha deanta den anairt agus cuid eile aca deanta ón beafitde.
    Cníogáilfidís stocaí fadó agus bhí an snáith deanta d'en olainn. Tá morán táilliúirí sa Scibrín, Micheál O Dricseóil agus Seamus O Donabhain, agus móran ceann eile. Níl aon tuairne tímceall na háite seo anois acht do bhí
    Máire De Búrca
    An Baile Uachtarach, Co. Chorcaí