Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dubhairt sé ná raghadh agus d'imthigh sé air agus chuaidh sé ag féachaint ar oíghreacht a athar an lá san. Ar a fhilleadh abhaile tráthnóna do bhuail seanóirín críonna caithce leis. D'fhiafhruigh sé de an imireóchadh sé breith. Dubhairt sé nár chuir sé suas riamh do. D'imireadar agus do bhuaidh sé ar an nduine críonna. Dubhairt an duine críonna "Tabhair do bhreith agus ní beag don a luatha". Cuirm do cheist do bhreith agus do mór-ualach ort adubhairt an fear óg feirm m'athar do líonadh lé caoírigh geala bána. Agus is cuma liom ann nó as iad ach iad d'fheiscint ann. Tá'n tú and chruaidh arsa'n duine críonna leis. D'fhéach sé thairis agus nuair fhéach sé thar
    AT0313: The Girl as Helper
    Eibhlín Ní Leathlobhair