Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

Ar an leathanach seo

1. Bhí rígh ar Éirinn uair amháin agus le línn do bheith na rígh tháinig sluagh o'n Spáinn i na gcuid árthaíghe agus tógadar Éire chúcha féin ach d'fhágadar ó leacht Fhíonáin i leith aige. Bhí an Bhainríoghan go mór tré chéile mar gheall ar iad a bheith beó bocht agus bí beirt driothár di i na tighthe i náisiún éigin eile agus dubhirt sí dá mbeadh fhios acu san é ná beadh an sgéal dó olc. Cuireadh scéala chúca agus thángadar san agus sé an socrú a deineadh na iad go léir imtheacht go dtí an Spáinn. D'imthígheadar léo agus mór stadadar gur bhuaileadar cuan
    AT0301: The Three Stolen Princesses
    Eibhlín Ní Leathlobhair