Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    gcóir an dinnéir do. Fuair sé an mhuc agus d'ullamhaigh sé í. D'imthigh an buachaill air annsan agus chuaidh sé i bhfolach i seomra mar a raibh mórán cuirp agus shín sé é féin eatortha. Ba ghearr go dtáinig an fathach agus d'fhiafruigh sé an raibh an dinnéar ullamh. Dubhairt sí go raibh. Shuidh sé dtí'n bord agus dubhairt sé ná raibh a dhóthain annso go gcaithfeadh sé a thuille d'fhághail. Thóg sé leis an scian agus chuaidh sé sa tseomra mar a raibh na cuirp. Bhí sé ghá n-iompáil thairis go bhfaghadh sé an ceann ab fhearr acu. Do ráinig gurab é an buachaill an ceann ab fhearr acu a bhuail leis. Do
    AT1137: The Ogre Blinded (Polyphemus)
    Eibhlín Ní Leathlobhair