Scoil: Achadh Tiobraid (uimhir rolla 9878)

Achadh Tiobraid, Co. Chiarraí
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    feirmeóra ina raibh bínn an tighe amach ar an mbóthar. Dubhairt an Máthair leis an leinbh, go raigidís isteach sa tig seo, agus dubhairt Sé sin ná ragad isteach in aoncor, acht go bhfanfadh sé amuigh go dtiochfadh sí amach, agus an brus a cur ináirde air. Chuir sí an brus ináirde Air. D'imhtig sí féin isteach
    An fhaid as a bhí Ár Maigdean Muire istig, thainig cearc, agus scríob an brus, a bhí mar clúdach anuas air. Nuair tháinig an Mhaigdean amach ní raibh aon nídh anuas air, agus ón lá san, go dtí an lá atá indiu ann tá an tinneas is mó ar an gcearc nuair a bhíonn sí ag breith an uibh ná mar atá ar aon rud riamh ar an dtalamh