Scoil: Curry (C.) (uimhir rolla 12067)

An Choraidh, Co. Shligigh
Bean Uí Chaomháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí mé lá amuigh ag íon na beithidheach ag Loch Seana-Beára. Bhí mé ag cruinniú raithnighe le mo bhéile a déanamh - le h-aghaidh teine - nuair chuala mé ceól béidhlín rómham i n-aice mo chosaí. Ríl a bhí á seinnt ag an gceóltóir agus níor chuala mé riamh ceól ba breághtha, ach níorbh féidir liom aon duine a fheiceál. D'fhan mé chromtha mo dhá láimh ar mo ghlúin díreach mar a bhí mé nuair chuala mé an ceól id dtósach.
    Tar éis sgathaimh stop an ceól agus annsin chuala mé aríst é, níos fuide amuigh uaim, agus annsin tháinig fearg orm agus as go bráth liom có tapaidh le Gaoith Márta
    Caitlín Ní Cheallaigh
    Miceál Carty