Scoil: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Chiarraí
Bean Uí Chinnéide

leis síos an staighre mór fada a bhí ann.
    Nuair a shrois sé an chéad seómra do bhí an madra ann fé mar dúbhairt an t-seana bhean leis. Do leath sé an t-aprúnín ar an úrlár agus do léim an madra anuas do'n gchómhra agus do chuaidh sé isteach san aphrún.
    Annsan d'oscail sé an chómhra beag agus do bhí sé lán do airgeadh rua.
    Do líon sé chuige an méid dhfead sé agus d'imthigh leis go dtí an chéad seómra eile. Do bhí an madra ann roimhe agus é níos mó ná an ceann eile ach chomh luath is chuir sé an t-aprún ar an úrlár do léim an madra isteach ann.
    Do oscail an saighdiúir an cómhra agus bhí an cómhra seo lán do airgead bán. Do tógh sé leis an méid d'feadh sé agus annsan do chuaidh sé go dtí an tríomhadh seómra agus bhí an madra
    Máire Nic an t Saoir
    Cill Chúile, Co. Chiarraí