Scoil: Kilmacteige (B.) (uimhir rolla 15500)

Cill Mhic Thaidhg, Co. Shligigh
Mícheál Ó Cuirnín

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fado agus ní raibh aige acht aon mhac amhain agus ní raibh fhios aige ce'n chéard a chuirfeadh sé roimh. Dubhairt an tighearna talmhan leis é dul go teach an phobail agus a n-oiread seo paidreach a rádh, é dul ar a ghlúnaibh annsin agus feiceadh ce'n chéard a thosuigh sé faoi amach. Bhí an tighearna talmhan ag eisteacht leis agus dubhairt sé leis a chur le robálla é. Cheap an t-athair go raibh Dia ag cainnt. Thainig sé abhaile brónach go leór. D'innis sí d'a sheanbhean agus d'a mhac an chéard a d'orduigh Dia dhó é dul leis. D'éirigh an mac lá ar na bharach agus d'imthigh sé leis a fhoghluim a chéirde. "Teanaim linne teastuigheann tú uainn foghluim goide le goideanta." Bhí sí imthighthe seacht mbliana. Thainig se arais
    AT1525: The Master Thief
    Andy Curneen