Scoil: Kilmacteige (B.) (uimhir rolla 15500)

Cill Mhic Thaidhg, Co. Shligigh
Mícheál Ó Cuirnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an créisg isteach arís. "Thainig sí isteach ag iarraidh dha sgilling a thóg mé uaidh nuair a bhí sibh beag." arsan chearc. "Ar thug tú di é" arsa ceann eile. "Thug mé" arsan chearc mar thóg sé o bhás go beatha sinn. Amach libh" arsan clann go dti go mbainimid de é. Chuaidh an naoi g-cinn déag ach ní dheachaidh an sean chearc. Bhí siad ag lasgadh an chreisg. Bhí ceann aca ag bualadh ar bhinn a cluasa. Chuir sí sgread aisti agus dfosgail sí a béal. Thuig an da sgilling síos i bpoll móna agus níl lá indiaidh sin nach bhfuil an créisg ag dul annsin ag iarraidh dha sgilling dh'fhághail.
    Andy Curneen
    John Carrol