School: Sean-Chill

An tSeanchoill Thiar, Co. na Gaillimhe
Riobárd Ó Conaill

1. (continued from previous page)
    deir an sean fhear "fáguigh istigh anocht é mar ní minic a thagann só ar chuairt ag na dearbhrathair agus fágad[h] istigh é." Chuaidh siad ar fad a codladh ach níor thuit aon néal ar an sean fhear. I bh-fad san oidhche buaileadh buill[e] ar an doras agus buille eile in a dhiaidh sin gur briseadh an doras. Isteach le tríur fear agus dallóg ar a n-éadain. Léim an dá mhadadh agus chuaidh siad i n-greim sgornaigh ar bheirt de na fearaibh agus rith an triomhadh fear leis. Mharbhuig na madrai an bheirt fhear. Cuireadh fios ar an sioth-mhaoir agus nuair a nigheadh agus a glanadh na fir ba comharsanaí béal dhorais a bhí ionnta. Is í an t-seamróg Mhuire a bhí faoí ghlunaibh an t-sean fhir nuair a bhí sé a radh a phaidreacha sa n-garraidh.
    AT0517: The Boy who Learned Many Things
    R. O' Connell