Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Naomh Bréanánn ag rith ó na saighdúirí nach raibh aon áit cosanta aige. Lá breagh Samhraidh a bhí ann. Bhí sé ag dul thar an sruthán. Bhí an sruthán tirm an lá seo. Chonnaic sé an poll tríd an lic mhóir. Chuaidh sé isteach san poll a bhí ins an lic. Nuair a chuaidh sé isteach thosuigh an t-uisge ag rith amach thar an lic. Chuaidh na saighdúira thar an t-sruthán agus iad ag rith go mear. Nuair a bhí siad i bhfad imthighthe thruimigh an sruthán agus tháinig an Naomh amach. Thosuigh an t-uisge ag rith arís agus tá sé ag rith ó shoin.
    Brighid Ní Chadhain, Baile Bhuidheáin
    Brighid Ní Chadhain