Scoil: Tír an Fhiaidh

Tír an Fhia, Co. na Gaillimhe
An tSr Máire

1. Is fada ag tigheacht thú ach is fiú fanacht leat.
    Bhí go léor daoine as an Muilleann ag obair ar an bhportac agus bhí fear dárb ainm "Bank's in éindig leo.
    Tháinig a ndinnéar ag gach oúine ach amháin ag "Bank's" agus bhí seisean ag fanacht leis. Bhí dinnéar maith ag gach duine aca agus thosuigh "Bank's" ag moladh a dhinnéir fhéin agus gan é aige chor ar bith. Dubhairt sé mar leanas
    "Is fada ag tigheacht tú ach is fiú fanacht leat". Sé sin le rádh go raibh sé ag fanacht leis an dinnéar agus é dá mholadh nuair a dubhairt sé is fiú fanacht leat. Molann sé an dinnéar aríst mar leanas:- "Mo chuid fataí móra tioirma.
    Atá ag sgéice ar nós an aoil.