Scoil: An Cnoc (Leitir Mór)

An Cnoc, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Bríd Puirséal Máire, Bean Uí Dhuibheagáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Ní raibh siad ibhfad imthighthe nuair a chur an ciaróg a gob amach agus dubhairt se "géar, géar," sin e go raibh se ag rádh go ndeacha Sé thart agus deifir a deanamh agus go mbfhéidir go dtugadh siad suas leis.
    Annsin chuir an Priompallán a gob amach agus dubhairt sé "Ní headh, ní headh" sin é go raibh an Priompallán ag iarraidh Iosa a saoradh, agus tá sé ráidhte fo bhfuil an Priompallán ar ceann de na rudaí is beannuighthe ar an domhan.
    Ní rug siad Air ár dTighearna acht nuair a bhí siad ag teacht inaice leis chuaidh Sé isteach faoi chosa caorach agus leig sé sin slán é.
    Deireann na sean daoine leis an dearg daol "cuirim mallacht mo shean-hata ort agus peacaigh an lae indin". Ní deantar aon nidh ar an bpriompallán.
    Colm Ó Eidhin