Scoil: Cloch an Uabhair (uimhir rolla 14448)

Cloch an Uabhair, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gairbhín

Dúirt na sean-daoine nach bhfuil sé ceart stábla a dhéanamh ins an áit a bhfuil na sióga ag siúl.

Dubhairt na sean -daoine nach bhfuil sé ceart stábla a dhéanamh ins an áit a bhfuil na sidheóga ag siubhal . Bhí Uncail m'athar ag déanamh stábla. Bhí triúr fear aige agus bhí siad ag obair leis an gcrefóig a cur amach san bpáirc. Bhi an dinnéar réidh agus tháinigh sean - bhean isteach isteach sa teach . Dubhairt sí tá sibh ag déanamh stábla ins an áit a bhfuil mise ag siubhal gach oidhche. Dubhairt sí ná déan an stábla annsin- déan é ar chois an chnuic ar an taobh eile den tigh.
    Annsin dubhairt bean-an tighe an dtógfaidh tú cabáiste thóg an tseanbhean é acht nuair a chuir bean an tighe salann air. d'imhthigh sí agus ní fhaca bean-an-tighe ó shoin í.
    Tomás Mac Giollarnath