School: Mullanmore (roll number 1734)

An Mullán Mór, Co. Dhún na nGall
Seosamh Ó Coilín

1. (continued from previous page)
    chruinnigh fan teach. D'iarr an bheirt dhearbhrathar air luighe as a shaith codladh a dhéanamh. D'éirigh siad-san agus chuir siad ortha a gcuid éadaigh. D'fhiafruigh Pádraig do Sheán cia aca go Curach na Clochfhinn no go daibhóg Cloinne Dhochartaigh a rachadh sé. "Rachaidh mise go Cupach na Clochfinne" arsa Seán. "Rachaidh mise go diabhóg Chloine Dochartaigh" arsa fear aca. Chuir gach ceann aca a cheann isteach i gclaibh a lár an toighe. D'osgail dhá dhoras i gcuideachta a chéile. Chuaidh fear aca amach ar gach uile doras. Thug an t-arm iarraidh na fir a ghabhadh. Shíl siad gur b'é an fear a rabh an barrantas air a bhí ann. Thug an t-airm iarraidh ar na cléibh. Chrom na priosúnaigh síos d'fhág na cleibh aca san agus d'imthigh siad. Lean pairtidhe aca an fear a tháinig go Curach na Clochfinne. Nuair a tháinig siad fhad leis an churach bhí siad ag sgríobhadh dhrama Sheáin bhí siad comh comhgarach sin dó. Léim Seán amach ar túrtóig i lár an churaigh. Léim saighdiúir amach na dhiaidh as chuaidh sé as amharc
    Bríghid Ní Gallchobhair
    An tArd Donn, Co. Dhún na nGall