School: Mullanmore (roll number 1734)

An Mullán Mór, Co. Donegal
Seosamh Ó Coilín

1. (continued from previous page)
    sa churach. Sheas Seán amaigh annsin ins an áit a rabh sé. Chruinnigh an t-arm uilig thart air. Shíl siad go ndeanfadh siad priosúnacht do sa churach. Nuair a fuair sé uilig go léir amuigh sa churach iad. D'imthigh sé suas an cnoc agus d'fhág sé deireadh ortha. Chuaidh Pádruig as an chuid eile de'n airm síos go diobhog Cloine Dhochartaighe.
    Nuair a bhí siad ag gabhail dhad leis an diobhog thug fear de'n arm iarraidh Pádraig a gabhail. Leim Pádruig thar an diobhog agus thug na saighdiúirí isteach ar mhullach a chéile. Bhí carnan mór de na saighdiúirí síos ins an diobhog ar mhullach a chéile. D'imthigh Pádruig. Bhí an lá ag banadh nuair a fuair siad cruinnighthe suas.
    Ag gabhail abhaile dobhtha d'fhág siad an barrantas ag magistrate le sighniú. Dubhairt siad nach bhfeicfidhe go brath iad ar a Chaimairgeann nuair a fuair siad amach as slán.
    Bríghid Ní Ghallchobhair,
    Árd Donn,