Scoil: Gleann Beag, Dúngarbhán

An Gleann Beag, Co. Phort Láirge
Caitlín, Bean an Bhreathnaigh

Ar an leathanach seo

1. Cabhair atá mé ag iarradh Ort0sa a Dhia tré droch-smuinte mo chroidhe, tré neart is náire fíor, tré dealbh is gach cómh líonas. Cuirim cuimhne Dé ó cionn mo cuimhne féin an trí naomh dá chlois an t-Athair, an Mac agus an Sprid Naomh. Amen,
    Ná muchadh Dia solus na bhFlaitheas ar ár n-anam má 'sé toil Dé. Amen.
    Íosa a Righ, Muire is Uan, díbeart mo smaointe mailighthe uaim. Ciaca im shuidhe nó im chodhladh bí timcheall, bí in éinfeacht liom, bí goire dom gach uair. Amen.
    A dhá Righ id aingeal, d'aingealaí órdha Sigh is beannuighthe i gcathair ne Glóire. cuir do shábháil mo anam orm gach aon nóimint. Amen.
    Prionnsias Daltúin
    Bean Uí Iceadha