Scoil: Toomore (uimhir rolla 16401)

Tuaim Mhór, Co. Mhaigh Eo
Tomás Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Aon oidhche amháin nuair a bí fear in a chodladh tháinig rud fuar isteach ins an leaba dó agus bí faitchíos an domhain air mar ní raibh fhios aige céard a bhí ann. Acht céard a bhí ann acht taibhse a bhí in a chodladh leis an bhfear.
    Do dhein an fear comhartha na croise idir é féin agus an taibhse ionnus nach ndéanda sé aon rud dó. Do léim an fear suas as an leabaidh annsin agus dubhairt sé. "Nuair a gheibheann mé mo bhróg beidh me as do radharc ar fad." "Acht nuair a gheibheann mé mo bhróg arsa an taibhse ní bheidh aon duine annseo acht tusa.
    Máire Ní Sheóighigh
    An Rinn Bhreac, Co. Mhaigh Eo