School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (continued from previous page)
    óga an bhaile ag cur fuithe faoi ghleás fhághail faoi chomhair lá phatrúin bhí ag teacht ortha. Dubhairt sí leobhtha nach raibh aon airgead aice le gléas do cheannacht. Mheaambhruigh siad dí go raibh neart lín ag a máthair agus go dtiocfadh sé sáith réidh aice cuid dhe a dhíol i ngan fhios dí. Ghéill an gearr-chaile do'n droch-chómhairle agus lá ar na bhárach fuair sí ceannuightheoir do chupla dosaen lín. Ní raibh an t-airgead ag an gcailligh a ceannuigh é faoi láthair acht thug sí geallamhaint go mbeadh sé aice a leithide seo lá. Thaínig an lá sin acht go cinnte bheadh sé aice seachtmhain
    Sorcha Bean Uí Náraidhe
    Séamus Ó Chearnaigh