School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (continued from previous page)
    ar an uisge is d'feicfeá ar uisge eile. Is mó atá sé dul i gcosamhalacht fíona ná fíor uisge agus mar an gcéadna tá blas taithneamhach air nach bfuil ar uisge ar bith eile.
    Nuair a bhí Éire págáach tá sé ráidhte gurbh shin é an t-am a tugadh Innis Glóire ar an oileán seo. Badh é an áit comhnuidhe deirigh ag an spiorad é agus chaitfheadh an t-anam sgathamh ar Innis Sgíth go ndéanfadh sé a sgíth go ndéanfadh sé a sgíth agus go leigfeadh sé trioblóid an t-saoghail seo as a cháilidheacht sul a leigfidh isteach san aoibhneas agus flaiteamhnas Innis Glóire é.
    Bhí Clann Lir annseo
    Sorcha Bean Uí Náraidhe