Scoil: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mhaigh Eo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a bhi se ag imtheacht. D'fhag siad slan agus beannacht ag an Ri. Nuair a chuaidh siad taobh amuigh do na geatai tharraing an stocach dha bhuachalan as an talamh. Bhuail se buille ar fhein agus robann agus rinne se dha bheithidheach capaill diobh. Bhi siad ar ais ag teach robann roimh an meadhon oidhche. Bheannacht leat anois ar seisean ni fheicidh tu mise araist.
  2. Bhi bean bhocht ag dul treasna na traghadh la amhain. Thainic si chomh fada le fear a bhi ag togail isteach locht scadan go bhad. D'iarr si scadan air i nonoir Dhia agus do Mhuire. Dubhairt se nar bh'feidir leis go gcaitheadh se a ndhiol. D'imthigh an bhean bhocht agus bhi bron mor uirri mar cuir si duil mor san iasg. Bliadhan o'an la sin
    Síghle Ní Cearbhalláin
    Mártan Ó Cochtaraigh