Scoil: Ceathrú Mhór (uimhir rolla 16289)

An Cheathrú Mhór, Co. Mhaigh Eo
Thomas F. O' Hara

Ar an leathanach seo

1. Mo baile - fheapainn dúthchair, Ceathrú Mór Seo iad na páirceanna atá ann. Tulach na Uaigh, An páirc glar, Páirc a' chuach, Umaise bán, Cillín mór, Tobar na dúncéasaí, Cnoc a' Muilleann, Páirc a' bóthais, Garrdha sóire, Páisc a' lior, Garrdha n' aral, Garrdha na rgeiche, Páirc a' t-rionnach, Tús árd, Farach, Ssath Pollach, Garrda Mháistín, lior na Gaoithe, lior na Bhfsaoch, Garrdha na Sgioból, Cnocán Ruadh, Rog a' Púca, Cnocán na Dasaigh, Páirc bhuidhe, Cillín na bhpáirtí, Páirc a' lín, Páirc a' leabaidh, Páirc na h-Eosna, Garrdha na g-Crann, Cnoc na Gainime, Páirc Ruadh. Sraith Cnocán a' t-Seamsheóig, Cúl le n-Grein, Draid a' Dreoilín, Páisc na Neoníní, Sraitín Dubh, leabaidh Púca, Páirc a' Sidheog, Poll na muice, lead a ' Fola, Páirc a ' Teampull, Cnocán Máirtín Ruaidh, log an fhíosh, uirge, log Mháise Phait, Garrdha Árd, Páirc na Madsaí, Poll a' n-Apal, Páirc na Mná Uairle
    Bridget Armstrong