Scoil: Ceathrú Mhór (uimhir rolla 16289)

An Cheathrú Mhór, Co. Mhaigh Eo
Thomas F. O' Hara

1. Ma baile-fearainn Graffaí. Ní páirceanna atá ann .Páirc na hAitinne,
    Páirceanna boga , Páirc a log ,Páirc a bótain , Garra na Áirne. Sean Phortach.
    Sean Baillaí, Móinéar, lochán , Garra Cam Cnoc Mhuirrtear luig, Cualan Ruadh , log a't-Sagairt ,Portach Buidhe ,Cnocán Uí Néill, Cnoc Mór , lochán a gCrioch,Gárra Gorm , Caiseal Éirlios, Páirc a Teampall, Páirc a't-Sléibe.Gárra Cúl,Cnoc na Geallaighe, Gárra Muiris . Píosaín caol ,Cnoc na Crois, Gárra lann , Cnoc a lotha , Cnocán ne h-Aitinne , Spaith a loca ,Fuoán Gearr, Clochág Cnocán aTobairín ,Páirc a'leasa, Sraithín , Gárra Dub, leigheas na Sgoillteaca , Caislín ,, biorán bhán,Cnocán Easóige, An Páirc Garbh . Coirnéilín, Cnocán Bán , loigín , Cnoc Ruad Garra bán , Páirc a' Coilín , An Páirc Meadhoonac Portach bog , Cnocán ,Páirc aCná Sgeilp, Páirc Ruadh . Mala Pheigín.
    Grafaidh, Co. Mhaigh Eo
    Frances Duffy