Scoil: Naomh Seosamh, Shrule

Sruthair, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Ó Reachtaire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    éicint a ghoid. Chasadar ar fear ar an mbóthar agus bhí caorigh aige. D'iarr an buachaill de'n gadaidhe cé'n fáth nach goidfeadh sé na caoirigh sin agus dubhairt sé leis "ná bí ag caint mar sin". Dubhairt an buachaill leis go ngoidfeadh sé fhéin na caorigh. Bhí péire bróga nua ag an mbuachaill. Bhain sé ceann amháin de na bróga dhe. Chuir sé ceann amhá[in] de na bróga ar an mbóthar roimh an bhfear acht chuir sé coc mada te ins an mbróig. Chonnaic an fear an bróg agus bhí an bhróg eile ar an mbóthar nuair a chuaidh sé píosa eile. Chuir sé na caoirigh ar thaobh an bhóthair leis an péire bhróg a fhághail. Nuair a tháinig sé ar[ais] bhí an bhuachaill imthighthe leis na caorigh agus dubhairt an gadaidhe nach bhfuair sé buachaill chomh glic leis ariamh.
    AT1525: The Master Thief
    Seaghán Ó Gabháin