Scoil: An Pháirc (uimhir rolla 13115)

An Pháirc, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Sgéal: An Fear agus an Brailín
    Bhí fear ann uair amháin agus bhí sé ag obair do mháighistir crosta. Dubairt an maigistir leis lá go m-bainfeadh sé a ceann de muna n-goidfeadh sé brailín as an leaba agus é féin agus a bhean in-a g-codladh air. Ní raibh a fhios aige céard a deanfadh sé. Ar deire cheap sé ar chleas. Acar beag ó theach a mhaighistir bhí roilg. Fuair sé laighe agus d'imthigh leis. Ní raibh sé abhfad gur shroich sé an roilg. Thosuigh sé ag romhair agus ba gearr gur thóg sé aníos corp nach raibh abhfadh curtha ann. Tug sé leis an corp go fuinneóig an t-seomra agus
    AT1525: The Master Thief
    Bean Uí Laighléis