Scoil: Gob an Choire (Clochar) (uimhir rolla 16890)

Gob an Choire, Co. Mhaigh Eo
Sr. M. de Sales

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ar a Chaiseal fadó shoin ar a tugtaí an Matthógach .Bhí ciste óir aige istigh I stoca , agus chuala sé go raibh sluagh mór de Buachaillí na Ribíní ag teacht le troid in a aghaidh. D'imtigh sé le'n chiste ' un na sléibhte. Fuair sé amach bog agus sháit sé an ciste síos ann chomh fada agus a thiocfadh leis.
    Nuair a bhí an pléidhe ráca thart chuaidh sé sa tóir ar an áit ar chuir sé an ciste agus sháruigh air a fhághail ó'n lá sin. Tom Nápla is ainm do'n áit ar chuir sé an ciste agus deirtear go mbéidh an duine gheobhas é in a uaigh blian ó'n lá a bfuigidh sé an ciste.
    Caitlín Ní Gallóglaigh
    An Caiseal, Co. Mhaigh Eo