Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_030

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_030

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Níl aon phiaidir na deilín ag baint faoi na lucht-siubhal. Shuibhalfadh siad dá gcos ó áit go háit fadó acht bhíonn rotair leobhtha anois.
  2. Is iad seo ainmhneacha na righearnaí . Talmhan a bhí in mo cheanntar fadó Éamon Mach Suibhne, |Dicions, Pike, Cearr, agus Padraig Mac Caoi. Bhí siad tuairim is dhá scór bliadhain san áit. Cheap na daoine go raibh siad olc. Cuireadh daoine amach as a gcuid tighthe. Níl a fhios againn cé'n áit a d'imhthigh na daoine a cuiread amach as a gcuid tighthe. An té nach n-iochfad an cíos bhiodh an teach leaghtha ortha leo le gró. Níl a fhios ag na seandaoien cé'n
    Tomas Ó Ceamarcaigh