Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_075

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_075

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Lá amháin agus rinne sí dhá chlampa nuair a chuaidh sí suas an chead lá eile ag dul ag deanamh ceann eile bhí cuid de na clampaí leagtha anuas rinne sí suas aríst iad agus chur sí griomhb orra agus rinne ceann eile. Nuair a chuaidh sí suas an dara lá bhí cuid aca leagtha comh maith bhí a croidhe bríste a ndéanamh suas agus dubhairt sí leithí féin ar deireadh nach ndéafad sí suas iad. Dubhairt sí le na muinntir go raib duine eicínt ag leagadh a cuid clampaí dubhairt a muinntir lei gan iad a dheanam ceirbi duine a bhí a leagad go mbainfeadh dia a sasamh as. Ní dhearna an bhean na clampaí suas
    Áine Ní Gallacobhair