Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_074

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_074

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus d'it síad na gais a bí ag teacht ar na bhfataí agus d'ith síad cuid de'n fhéir comh maith. Nuair a chuaidh sé amach lá ar mharach bí a cuid fataí agus cuid de'n fhéir.
    Bhí an fear i gcruaidh chas in a dhiaidh sin mar níor fhas na fataí ar feadh i bhfadh. Bhí an fear in aice le bheit caillte gan biadh ní raibh na fataí ach ag teacht aníos ag na comharsannaí thart air agus rinne se sin níos measa é. Bhí se beo ar feadh i bhfad in a dhiaidh sin agus bhí sé maith le duine ar bith. D'innis sean-bhean atá in aice liom go raibh sí ag clampad móin
    Áine Ní Gallacobhair