School: Scoil na mBráthar, Tiobraid Árann

Tipperary, Co. Tipperary
B.D.S. Ó Riagáin

1. Bhí fear in a comhnuighe i mbothán agus ní raibh aoine sa tig leis. Oidhce amháin cuaidh sé go tig a chómharsan cun cluice cartaí d'imirt. Nuair a bhí sé ag dul buail comharsa leis agus d'fiafruig sé de cá raibh a trial. Mh'uise go dtig Sheain cun cluice cartaí nó dhó d'imirt. Bhí go maith agus ní raibh go holc. Maidean lá ar na bháireach nuair a bhí na daoine ag dul don Uactairleann ní feachad aon diteach ag teact suas an scimne. Cuaid daoine amhain isteach agus ní fheaca sé tásc na tuairisch an fir. Cuir sé fios ar na Gardaí nuair srois sé baile Tiobraid Árann agus thanadar go dtí an áit gan
    Seósamh Maguidhir