School: Scoil na mBráthar, Tiobraid Árann

Tipperary, Co. Tipperary
B.D.S. Ó Riagáin

1. Tá páirc in aice le Tiobraid Árann ar an mbóthar go Báinseach agus tá lios ann. I lár an leasa tá crann bheag agus deir na daoine a chomhnuigheann in aice leis go bhfuil an crann na céadta bliadhain d'aois. Deire na sean daoine go mbionn an leipreachán ag deisiú bróga na daoine maithe ann. Bhí fear na chomhnuidhe sa gcomharsanach agus cualadh sé an sgéal agus ní creidfheadh sé é. Oidhche amahain cuaidh sé go tigh a comharsan agus bhí sé ag imirt cartaí agus ní raibh sé ag teacht abhaile go dtí am mhairbh na h-oidhce agus nuair a bhí sé ag gabhail thar an phairc chualadh sé tic tac tic. Do féach sé na timcheall agus
    Seósamh Maguidhir