School: Gurrán Easaigh (roll number 12053)

Garraneanasig, Co. Cork

1. 'Sé ainm na tincéirí a thagann go dtí an dúthaig seo na h- Uí Diolún. Ní maith leis an gucid is mó des na daoine íad mar dá bfeicfadh síad aon rud deas d'iarrfadh síad ar na daoine íád do thabhairt dóibh. Tá síad go h-ana mhaith cun citeal agus corcaín do dheisiú nú dó dhéanamh.
    Tagann bean agus fear o Droicead na Banndan ag bailiu giobalach igcomnuidhe. Sé an ainm ata ortha na Padraig agus Maire. Tagann daoine cun procai agus buideal d'fagail. Tagann "Gilroys" uaireannta ag diol lása agus dealg agus buicéidi agus cruisciní deanta as stán. Cuid des na Gipseys a thagann inseann siad aon rud atá le tuitim amach agus inseann siad scealta leis.
      1. people by social grouping