School: Gurrán Easaigh (roll number 12053)

Garraneanasig, Co. Cork

1. (continued from previous page)
    Insna scoileanna a bhí mór thimpal Clanna Caoilte agus Cuirt Mhic t-Searaig ni raibh aon bearla á foghluim acu. Ní raibh oiread is focal ag cuid des na daoine.
  2. Ní posann daoine in aon lá de Mhí na Bealtaine na aon lá de Carghaos. Ní pósann daoine leis in aon Ceadaoin na aon Aoinne den bhlian.
    Nuair a bhionn cuid des na daoine cun bheith pósta iarann siad alán airgead ar an duine eile. Da mbead feirm maith cuibheasac nú mór caitheann sé alan airgead d'faghail uaireannta. Ní deintear morán cleamnas mór thimpal na duthaighe seo.
    Posann daoine insan inid. Tá laethe agus míosa ann ná posann daoine. Ní posann daoine Dé Aoine ná ins Cargaos. Tugann an bean spré agus geibheann sí talamh. Bíonn buidhean daoine ad'iarraidh an cleamhnas do dheanamh.