School: Clochar na Trócaire, Maghcromtha

Macroom, Co. Cork
Na Siúracha

1. (continued from previous page)
    "Ní rabhas", arsa Diarmuid, ar seisean, "mar is fearr é aon Aifreann amhain rómham na beirt in' dhiaidh".
    V
    Nuair bhí Diarmuid ag fagháil bháis ní raibh aoinne aige le fios a chur ar a' Sagart. Cheap sé dán do chuir sé síos ar dhein sé ariamh, agius ag iarsaidh maitheamhnais ar Dhia go fíor. Nuair chualadh an Sagart é, dubhairt sé ná raibh aon dabht acht go raibh Diarmuid schaoilte ó'n a pheacaibh sa deire.
    "Dán ana fhada agus ana dheas do b'eadh an dán san, "dubhairt m'athair liom, "chualas é nuair bhíos óg acht tá sé caillte san uaigh anois is dócha." Is mor a' truaigh má tá, b'fhéidir go n'éireochadh liom é fhafhail fós nó cuid de. Nára a maith an namhad a bhí fé ndear a chaillte, is croisin
    Eibhlín Ní Líonsaig
    Macroom, Co. Cork