School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Bhí ana eagla air fadh air na páisti ansan agus ní raibh sé abhfad na codhlaid nuair a buailead cnag ar an doras agus tháinig ana eagla ortha agus do thosnuigeadar ag gol agus má dhein níor dhúisig an athair in-aon-cor.
    Do bhiodhar ag rith anso agus ansúd ag gáiridhe agus ag léimrig ó chathaoir go cathaoir agus do bhíodar ag gol agus ní raibh fhios acu cad a deanfaidís agus bhíodar ag rith ansó agus ansúd agus mórán eagla ortha.
    Do bhuail cucha isteach sluig mór agus ní raibh fhios acu cad a deinaidís agus do bhí an atháir na codhlaid agus ana éagla ar fad ortha agus níor duisig an atháir in-aon-chor.
    Do bhí an fear gheall leis isthigh sa teine agus na leanbaí ag sgreadaig agus ag gol ach níor duisig an atháir.