School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Do bhí fear ann uair agus do bhí sé na cómhnuidhe i bpluais mar do mharbhóchadh na daoine é muna gcómhnuidheach sé ansan mar do bhí mórán draoidheacht aige.
    Do bhí béas ana ait aige agus do cuirfheadh sé gach aon cearc a cídhfheadh sé fé draoicheacht agus ní bhéarfhadh na cearca aon uibhe d'es na daoine ansan.
    Do bhí eagla air sin roimis na daoine mar dá geídhfhidís é do mharbhóchaidís é láithreach ach ní stopadh sé d'en draoidheacht a chur ar na cearca.
    Do bhí rígh na cómhnuídhe in-aice leis agus do bhí sé ag dul as a mheabhar nuair ná bíodh aon ubh aige .
    Dubharit sé go dtabharfhadh sé a inghín d'aon duine a thabharfadh an fear draoidheachta
    Máire Ní Drisceoil