School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    déanamh Saghart paróiste do Seán Bráthair do bhí Cormaicín críona an uair seo Nuair a bhí Seán Bráthair ná sagart paróiste Cnocán a Druimonn agus do bhí sé sa coláiste ar feadh cúpla mblian no mar[?] sin agus do bhí Seán Bráthair socruighthe sios agus a paróiste aige agus bhí gach aon rud go maith agus ní raibh[?] aon rud ag déanamh buartha dho ar tamaill mhaith.
    Aon lá amháin do bhí sé éisteacht le faoistin agus do bhí sé ag cuir ceisteanna chun an duine [?] istig ann.
    Isé an áit na raibh an bosca faoistiní an uair sin ná ar an d'taobh istig don dorus. Is ann a bhíodh sé ins na seana-séipeil go léir fadó[?] agus níl sé i aon ceann aca anois[?] beagnách.
    Ach i gcúpla ceann aca níl sé i nár séipéil in-aon-chor. Do chuaidh fear chun faoistin [?]
    Siobhán Ní Chárthaigh