Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Do cuir an fear glic íad amach san páirc ag obair agus do tháinig am an dínnéir agus do glaodar ortha agus ní fheadhadar íad d'fheisgint in-aon-chor.
    Ansan do chuadar go dtí an páirc i n-a rabhadar ag obair agus do bhí an bheirt acu marbh ann agus do bhí ionghnadh ortha leis.
    Ní raibh a fhios ag na fir cad a dhéanaidís in aon chor agus sé an rud a dheineadar na do ritheadar trí míle ó'n áit sin agus do chonnaicheadar lios agus do chuadar isteach ann agus do thosnuigheadar ag obair do dían ann ansan.
    Do bhí úair a cluig imthighthe um an dtaca so. Do tháinig fearg ar na púcaí ansan agus ansan do mhabhuigheadar agus do chuireadh íad san lios agus níor airigheadh a thuille mar geall ortha.
    Caitlín Ní Loinghsigh
    Gort na Tiobratan, Co. Cork