Scoil: Doire Clathach (Derryclough), Drom Dhá Liag (uimhir rolla 11931)

Derryclogh Lower, Co. Cork
Éamonn Mac Firbisigh

1. Bhí fear ann uair agus do chuaidh sé lá go dtí an t-aonach. Bhí muc le díol aige.
    Táinig ceannuightheóir cuige agus dubhairt sé leis cad a bheadh sé ag iarraidh ar an muic agus dubhairt an fear leis cúig púint. Dubhairt an ceannuightheóir leis imBéarla Four Pounds Sterling.
    Bhí an fear sásta agus nuair abhí sé ag fághail an airgid ní fuair sé acht ceithre púint. Bhí ionagh air nuair a chonnaic sé an ceannuightheóir ag imtheacht leis féin [?] seo n'a dhiaidh é agus dubairt sé leis. Cad mar gheall ar an Sterling.
    Bhí san go maith. Amach n-a dhiaidh sin[?] bhí bó le díol ag an bhfear ceadna. Is ar éigin abhí sé ar an [?]
    Eamonn Mac Firbisig
    Drimoleague, Co. Cork