School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    nuair dubhairt sé go raghad síad go hifirinn. Chuadar in dhiag an tsagairt agus cuadar thairis agus níor facadar é agus cuadar go dtí a thig agus dubhairt síad ná raibh sé istig agus tháinig siad thar-nais abhaile arís agus bhuail an sagart leó ar an bóthar agus ní fheacadar é. Nuair tanagar isteac abhaile dubhairt daoine acu gur mór an truagh nár feacadar é. "Cad é an cainnt atá agaibh anois" ní fheaca sibh an sagart ag dul abahile agus annsan nár bhúail sé libh arís agus níor dhein subh aon rud do. Dubhairt an beirt ná feacadar é inn aon choir agus bhí aragóint acu. Sa deire cuadar arís go tig an tsagairt féacaint an bh'feicidís é. Thánig an sagart arí go dtí an tig. Dubhairt sé gur
    Máire Ní Shéaghdha
    Bean Ní Shúilleabháin