School: Baile Dubh, Caisleán Ghriaire (roll number 15844)

An Baile Dubh, Co. Kerry
Pádraig Ó Séaghda

1. (continued from previous page)
    dúbhairt sé le Eamonn teacht anuas thar a cheann féín mar ná feadfhadh sé é thógaint aníos go raibh sé ró lag. Cuaidh Eamonn síós agus tháinig an garsún aníos agus nuair a fuair an garsún thíos e (?) dhiaidh sé leach na teine air. Tá beirtha anois agam air a bitheammhnuig ar seisean do glaoidh sé ar a mhuintear.
    Cuaidh ón baile mór agus thug leis na poiliní. Thógadar leo Eamonn agus do crocadh é i gceann seachtmaine ó'n lá san. Bhí san go maith agus d'imthig an garsún le capall Eamonn agus sgaoil sé marbh le na cheann. Dimthig an capall ar a eolas féin isteach trí choill mhóír nó go mbain sé amach tig a mháighistir. Is amlaidh ná raibh aoinne annsan ach a lán d'eadach istig ann ceannuidheacha daoine marbhtha lán dór i dtairgead. Tháinig sé abhaile agus do dhein sé a bhain leis saidhbhir.
      1. people